Kvalita

Celkovou kvalitu piva dokáží posoudit pouze profesionálně školení degustátoři. Pivo, Bier & Ale od druhého čísla ročníku 2011 zveřejňuje pravidelně degustace českých i zahraničních piv.Předsedou poroty je Jan Šuráň. Mezi tým porotců od začátku patří Oldřich Koza, Milan Slabý, Jaroslav Šnajdr. Členy poroty byli dále Petr Janík, Ivan Chramosil, Pavel Borowiec, Michal Černý nebo Dagmar Hrdličková.

V roce 2012 založil časopis Pivo, Bier & Ale tradici Výročních cen. zaměřují se na nově založené pivovary, nová nebo příležitostná piva v limitovaných edicích. Redakce je předávala v Pivovaru U Medvídků, Pivovaru a restauraci U Fleků a v Klášterním pivovaru Strahov.

Od roku 2016 hledáme nejlepší české craft pivovary prostřednictvím degustační soutěže České a moravské pivní koruny. Máme zájem vytvořit profesionálně vedenou soutěž, která milovníkům českého piva každoročně představí vrchol nezávislé české pivní scény.

Sedmero divů českého pivovarnického světa

České pivovarnictví zná sedmero divů. Rozhodli o nich čtenáři časopisu Pivo, Bier & Ale, kteří během července a srpna zaslali redakci své hlasy. I když se jejich volba v řadě případů naprosto odlišovala, v jedné věci se naprosto shodli. Vybrat sedmero divů byla velmi nesnadná a náročná volba.

Degustace

Degustace světlých ležáků z malých českých pivovarů (z čísla 62/16)

 

Není velkým tajemstvím, že majitelé známých pražských pivoték preferují prodej piv z minipivovarů, které jim garantují dlouhodobě kvalitu. Ochota riskovat s novou nebo
neznámou značkou není velká. Výsledky tří po sobě jdoucích degustací Pivo, Bier & Ale v letošním ročníku našeho časopisu jim do značné míry dávají za pravdu.

Hodnocení degustace